კვერცხის სწორად გატეხვის უმარტივესი მეთოდები - rogor.ge

კვერცხის სწორად გატეხვის უმარტივესი მეთოდები

ბრტყელ ზედაპირზე

3-1658492067.jpg

გავრცელებული შეცდომა არის ჭურჭლის კიდეზე გატეხვა, რომელშიც ცომი მზადდება, ან ომლეტი ათქვიფეთ. ეს იწვევს ჭურჭელში მყარი ნაჭუჭის მცირე ნაწილაკების მოხვედრას, კვერცხის გულის დაზიანებას, ხოლო რეცეპტის მიხედვით, ზოგიერთ შემთხვევაში, კვერცხის შიგთავსი უნდა განცალკევდეს. მზარეულები გვირჩევენ ნაჭუჭის გატეხვას მოკლე, ნაზი დარტყმით ბრტყელ, მყარ ზედაპირზე. ისინი იყენებენ აპრობირებულ ტექნიკას, რომელიც საშუალებას აძლევს მათ სწრაფად და მარტივად გაუმკლავდნენ ამოცანას.

ერთი ხელით

3-1658492142.jpg

კვერცხს იდებენ ხელის გულზე ისე, რომ უსახელო და შუა თითებს შორის ადგილი დარჩეს. ცერი კვერცხის შუაში ეჭირება, მეორე მხარეს (ყველაზე განიერ ნაწილში). მსუბუქად დაარტყით კვერცხს დაფაზე, რათა ნაჭუჭში ბზარი წარმოიქმნას. სუფთა ჭურჭელთან მიიტანეთ ხელი, ამავდროულად ნეკა თითით და უსახელო თითით გაწიეთ კვერცხის ნაჭუჭი ერთი მიმართულებით, შუა და საჩვენებელი თითებით საპირისპირო მიმართულებით. თუ ბზარი ძნელად გაიხსნება, შეგიძლიათ დაეხმაროთ მის გაფართოებას ცერით.

როგორ გავტეხოთ 2 კვერცხი ერთდროულად

3-1658492396.jpg

დაიჭირეთ ხელში 2 კვერცხი, ერთი ცერით, საჩვენებელი და შუა თითებით, მეორე ნეკით და უსახელო თითებით. ოდნავ დაარტყით კვერცხები მაგიდას, რომ გაჩნდეს ბზარი, კვერცხის ნაჭუჭი ნეკით და საჩვენებელი თითით გატეხეთ, ნაჭუჭი გამოაცალკევეთ, შიგთავსი ჩაასხით ღრმა თეფშში.