როგორ მოვამზადოთ პიკანტური წასახემსებელი ყაბაყისგან 5 წუთში - მიირთვით პიურესთან ერთად!
აიღეთ ორი პატარა ახალგაზრდა ყაბაყი. გარეცხეთ, მოაჭერით კუდი და დაჭერით თხელ რგოლებად.
მარილი მოაყარეთ ყაბაყს და კარგად აურიეთ. გააჩერეთ 10 წუთი ისე, რომ წვენი გამოუშვას.
მოამზადეთ მარინადი. ჯერ ნიორი დაჭერით ან გახეხეთ წვრილ სახეხზე. ნიორს დაუმატეთ წიწაკა. შემდეგ დაამატეთ შაქარი ან იგივე რაოდენობის თაფლი. შემდეგ დაამატეთ ძმარი და მცენარეული ზეთი. აურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
დაჭერით მწვანილი.
ამასობაში ყაბაყი სითხეს გამოუშვებს, გადაწურეთ. შეურიეთ მარინადი და დაჭრილი მწვანილი. რაც უფრო დიდხანს დარჩება მაცივარში, მით უკეთესად დამარინადდება. თუმცა, 20 წუთის შემდეგ, შეგიძლიათ მიირთვათ.
გემრიელად მიირთვით!