როგორ მოვამზადოთ პიკანტური წასახემსებელი ყაბაყისგან 5 წუთში - მიირთვით პიურესთან ერთად! - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ პიკანტური წასახემსებელი ყაბაყისგან 5 წუთში - მიირთვით პიურესთან ერთად!

აიღეთ ორი პატარა ახალგაზრდა ყაბაყი. გარეცხეთ, მოაჭერით კუდი და დაჭერით თხელ რგოლებად.

yabayi2-1657782910.jpg

მარილი მოაყარეთ ყაბაყს და კარგად აურიეთ. გააჩერეთ 10 წუთი ისე, რომ წვენი გამოუშვას.

yabayi2-1657782995.jpg

მოამზადეთ მარინადი. ჯერ ნიორი დაჭერით ან გახეხეთ წვრილ სახეხზე. ნიორს დაუმატეთ წიწაკა. შემდეგ დაამატეთ შაქარი ან იგივე რაოდენობის თაფლი. შემდეგ დაამატეთ ძმარი და მცენარეული ზეთი. აურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.

yabayi2-1657783071.jpg

დაჭერით მწვანილი.

yabayi2-1657783114.jpg

ამასობაში ყაბაყი სითხეს გამოუშვებს, გადაწურეთ. შეურიეთ მარინადი და დაჭრილი მწვანილი. რაც უფრო დიდხანს დარჩება მაცივარში, მით უკეთესად დამარინადდება. თუმცა, 20 წუთის შემდეგ, შეგიძლიათ მიირთვათ.

yabayi1-1657783330.jpg

გემრიელად მიირთვით!