როგორ მოვამზადოთ ოლადები კარტოფილით, ყაბაყით და სიმინდით
ბოსტნეულის გამოყენება შესაძლებელია ბევრ მარტივ, მაგრამ გემრიელი კერძის მოსამზადებლად, მაგალითად როგორიცაა ყაბაყის, კარტოფილისა და სიმინდისგან დამზადებული გემრიელი ოლადები. ძალიან ნაზი შიგნიდან და დაფარული თხელი ოქროსფერი ქერქით, ფაქტობრივად პირში დნება და იდეალურია სოუსთან.
მომზადების მეთოდი:
გარეცხეთ და გააშრეთ ბოსტნეული. ყაბაყი კანიანად გახეხეთ სახეხზე.
ხახვი წვრილად დაჭერით, ნიორი დაჭყლიტეთ.
კარტოფილი მოხარშეთ კანიანად. დაამატეთ ქვაბში ბროკოლი და ხარშეთ კიდევ 2-3 წთ.
გადაასხით წყალი, ბროკოლს გადაავლეთ ცივი წყალი და დაჭერით პატარა ნაჭრებად. კარტოფილი გაფცქვენით.
ჯამში ჩაჭყლიტეთ კარტოფილი, დაუმატეთ ყაბაყი, ხახვი და ნიორი, სიმინდი, ფქვილი. მარილი, პილპილი. აურიეთ კარგად და 5 წთ დადგით, რომ ფქვილმა სითხე შეიწოვოს.
ბოსტნეულის მასას ხელებით მიეცით ოლადების ფორმა და სურვილისამებრ ამოავლეთ საფანელში.
გაახურეტ ტაფა, დაასხით ზეთი და შეწვით ორივე მხრიდან.
მიირთვით საყვარელ სოუსთან ერთად.