კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ ნამცხვარი ბრაუნი

ავტორი: საბა მდივნიშვილი

ნამცხვარი ბრაუნი საკმაოდ პოპულარულია. იგი გამოირჩევა მსუბუქი და სასიამოვნო გემოთი, ამასთან იგი საკმაოდ მსუყეა თუ მას მიირთმევთ ცხელ მდგომარეობაში და ასევე ნაყინთან ერთად. ამ რეცეპტის საშუალებით შეძლებთ კაფეში 1 ნაჭრის შესაძენად საჭირო თანხის (8-10 ლარი) საშუალებით მთლიანი ნამცხვრის გამოცხობას.

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • 250 გრ შაქარი
  • 3 კვერცხი
  • ოდნავ მარილი
  • 150 გრ ფქვილი
  • 150 გრ ნიგოზი
  • 185 გრ კარაქი
  • 185 გრ შავი შოკოლადი
  • ვანილი

საფეხურები

  1. 1 ორთქლის აბაზანაზე გაადნეთ შოკოლადის ფილასთან (ფილა უნდა იყოს აუცილებლად შავი და არ უნდა იყოს ტკბილი, რადგან გამოცხობამდე მასას ისედაც ემატება ცოტაოდენი შაქარი) ერთად დაახლოებით ნახევარი შეკვრა კარაქი.
  2. 2 გადმოდგით გამდნარი შოკოლადი და ცოტა გააგრილეთ. აიღეთ 3 ცალი კვერცხი, 250 გრამი შაქარი, დაუმატეთ ძალიან ცოტა მარილი და ათქვიფეთ (სასურველია მიქსერის საშუალებით).
  3. 3 ათქვეფილ მასას დაუმატეთ ცოტათი გაგრილებული შოკოლადი, ნელ-ნელა დაუმატეთ 100-110 გრ ფქვილი და თანდათან ამოურიეთ, მოაყარეთ ცოტაოდენი ვანილი გემოვნებისათვის და ბოლოს ჩაყარეთ დაჭრილი ნიგოზი.
  4. 4 მიღებული ნაზავი მოათავსეთ მართკუთხა, ღრმა გამოსაცხობ ჭურჭელში და შედგით გამოსაცხობად 20 წუთის განმავლობაში 160°C ტემპერატურაზე. იმ შემთხვევაში, თუ არ გაქვთ ელექტრო-ღუმელი, გაზურაზე დააყენეთ ცეცხლი ყველაზე დაბალ ტემპერატურაზე.