კულინარია

კერძები წვეულებისათვის

როგორ მოვამზადოთ ვაშლის კრუასანი

ავტორი: ირაკლი კვერნაძე

ინსტრუქცია ვაშლის კრუასანის მომზადებაზე.

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • 250გრ. კრუასანის მზა ცომი
  • 2 ს.კ. დაჭრილი თხილი
  • 5 ს.კ. ვაშლის ხილფაფა
  • 1 ჩ.კ. შაქარი

საფეხურები

  1. 1 გააბრტყელეთ კრუასანის ცომი, დაჭერით თანაბარი ზომის ექვს სამკუთხედად.
  2. 2 ვაშლის ხილფაფას სურვისამებრ შეურიეთ ცოტა დაფქული დარიჩინი ან მიხაკი, წაუსვით ცომის ნაჭრებს და განიერი მხრიდან გადაახვიეთ.
  3. 3 დაჭრილ თხილს შეურიეთ შაქარი და ცოტა დარიჩინი და მოაყარეთ კრუასანებს , ღუმელი გააცხელეთ 200 C-მდე , გამზადებული კრუასანები პერგამენტიან ფირფიტაზე დააწყეთ და აცხეთ 12-15 წთ.