კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ სააღდგომო ნამცხვარი "კურდღელი"

როგორ მოვამზადოთ სააღდგომო ნამცხვარი "კურდღელი"

ავტორი: ირაკლი კვერნაძე

სახლის პირობებში გაკეთებული ნამცხვარი არ შეიცავს კონსერვანტებს და ხელოვნურ საღებავებს, გამოაცხვეთ სააღდგომო ნაცხვარი "ბაჭია" და გაახარეთ გარშემომყოფები.

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • 350 გრ. გაყინული ფენოვანის ცომი
  • ქიშმიში
  • შაქარი
  • პერგამენტი

საფეხურები

  1. 1 გაალღვეთ ფენოვანი ცომი და გააბრტყელეთ. საცხობ ფირფიტაზე დააფინეთ პერგამენტი.
  2. 2 ღუმელი გააცხელეთ 2000C-მდე. ფენოვანი ცომი დაჩხვლიტეთ ჩანგლით და კურდღლის ფორმით ამოწერით კურდღლები. ცომის დარჩენილი ნაჭრები ერთმანეთხზე დაალაგეთ, გააბრტყელეთ და კვლავ კურდღლები ამოჭერით.
  3. 3 კურდღები დააწყვეთ ფორმაზე და თვალების ადგილას თითო ქიშმიში გაუკეთეთ. შაქარი მოაყარეთ და აცხეთ 15 წთ.