კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ საფუარიანი ცომი

ავტორი: ირაკლი კვერნაძე

ინსტრუქცია საფუარიანი ცომის მომზადებაზე.

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • 500გრ. ფქვილი
  • 1,5 ჩ.კ. შაქარი
  • 1 ც. კვერცხი
  • 50 გრ. კარაქი
  • 1/2 ბრიკეტი საფუარი
  • 1/4 ჩ.კ. მარილი
  • 220 მლ. რძე

საფეხურები

  1. 1 ჩაყარეთ ჯამში ფქვილი და შუაში ღრმული გაუკეთეთ. ღრმულში ჩაყარეთ პიკეტი დაქუცმაცებული საფუარი და 1 ჩ.ჭ. შაქარი, ჩაასხი კოვზი 20 გრ. ნელთბილი რძე. ზემოდან მოაყარეთ კიდეებიდან აღებული ფქვილი და მოზილეთ ფაფისებრი ცომი.
  2. 2 ცომს ცოტა ფქვილი მოაყარეთ, დააფარეთ და დადგით თბილ ადგილას 15 წთ. შემდეგ დაუმატეთ, 40 გრ. შაქარი, 200 მლ. ნელთბილი რძე, 50 გრ. დარბილებული კარაქი, 1 მწ. მარილი და მიქსერის მაქსიმალური სისწრაფით იქამდე ზილეთ, სანამ ცომი ბუშტებს არ გაიკეთებს, ბოლოს ხელით კარგად გადაზილეთ და თავდახურულ ჭურჭელში გააჩერეთ 45 წთ.
  3. 3 ცომის მოცულობა დაახლოებით ორჯერ რომ გაიზრდება, კიდევ ერთხელ გადაზილეთ.