როგორ მოვამზადოთ საფუარიანი ცომი - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ საფუარიანი ცომი

 

ჩაყარეთ ჯამში ფქვილი და შუაში ღრმული გაუკეთეთ. ღრმულში ჩაყარეთ პიკეტი დაქუცმაცებული საფუარი და 1 ჩ.ჭ. შაქარი, ჩაასხი კოვზი 20 გრ. ნელთბილი რძე. ზემოდან მოაყარეთ კიდეებიდან აღებული ფქვილი და მოზილეთ ფაფისებრი ცომი.

 

ცომს ცოტა ფქვილი მოაყარეთ, დააფარეთ და დადგით თბილ ადგილას 15 წთ. შემდეგ დაუმატეთ, 40 გრ. შაქარი, 200 მლ. ნელთბილი რძე, 50 გრ. დარბილებული კარაქი, 1 მწ. მარილი და მიქსერის მაქსიმალური სისწრაფით იქამდე ზილეთ, სანამ ცომი ბუშტებს არ გაიკეთებს, ბოლოს ხელით კარგად გადაზილეთ და თავდახურულ ჭურჭელში გააჩერეთ 45 წთ.

 

ცომის მოცულობა დაახლოებით ორჯერ რომ გაიზრდება, კიდევ ერთხელ გადაზილეთ.