
ინსტრუქცია საფუარიანი ცომის მომზადებაზე.
საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:
- 500გრ. ფქვილი
- 1,5 ჩ.კ. შაქარი
- 1 ც. კვერცხი
- 50 გრ. კარაქი
- 1/2 ბრიკეტი საფუარი
- 1/4 ჩ.კ. მარილი
- 220 მლ. რძე
საფეხურები
- 1 ჩაყარეთ ჯამში ფქვილი და შუაში ღრმული გაუკეთეთ. ღრმულში ჩაყარეთ პიკეტი დაქუცმაცებული საფუარი და 1 ჩ.ჭ. შაქარი, ჩაასხი კოვზი 20 გრ. ნელთბილი რძე. ზემოდან მოაყარეთ კიდეებიდან აღებული ფქვილი და მოზილეთ ფაფისებრი ცომი.
- 2 ცომს ცოტა ფქვილი მოაყარეთ, დააფარეთ და დადგით თბილ ადგილას 15 წთ. შემდეგ დაუმატეთ, 40 გრ. შაქარი, 200 მლ. ნელთბილი რძე, 50 გრ. დარბილებული კარაქი, 1 მწ. მარილი და მიქსერის მაქსიმალური სისწრაფით იქამდე ზილეთ, სანამ ცომი ბუშტებს არ გაიკეთებს, ბოლოს ხელით კარგად გადაზილეთ და თავდახურულ ჭურჭელში გააჩერეთ 45 წთ.
- 3 ცომის მოცულობა დაახლოებით ორჯერ რომ გაიზრდება, კიდევ ერთხელ გადაზილეთ.