კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ ალადები

ავტორი: ირაკლი კვერნაძე

ინსტრუქცია ალადების მომზადებაზე.

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • შაქრის ფხვნილი - 3 ს. კ.
  • მაწონი - 250 გრ.
  • ძმარი - 1 ჩ. კ.
  • კვერცხი - 1ც.
  • სოდა - 1 ჩ. კ.
  • ფქვილი - 250 გ.რ.

საფეხურები

  1. 1 კვერცხი ათქვიფეთ შაქრის ფხვნილთან ერთად. მაწონს დაუმატეთ სოდა და ძმარი და კარგად მოურიეთ.
  2. 2 როცა მაწვნის მოცულობა ორჯერ გაიზრდება, დაუმატეთ ათქვეფილ კვერცხს, თან ურიეთ. დაუმატეთ ფქვილი და ურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
  3. 3 შებრაწეთ ზეთიან ტაფაზე საშუალო ცეცხლზე. მიირთვით არაჟანთან, მურაბასთან ან ხილფაფასთან ერთად.