კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ ღორის ხორცი კარტოფილითა და ხახვით

როგორ მოვამზადოთ ღორის ხორცი კარტოფილითა და ხახვით

ავტორი: ნოდარ ღლიღვაშვილი

ამ რეცეპტით მომზადებული ღორის ხორცი არის ძალიან გემრიელი და არომატული ვინაიდან "გამოცხობის" პროცესში კარტოფილი და ნაღები მას განსაკუთრებულ გემოს აძლევს.

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • ღორის რბილი ხორცი - 700 გრამი
  • იასამნისფერი ხახვი - 1 ცალი
  • მზესუმზირის რაფინირებული ზეთი - 100 მლ
  • კარტოფილი - 8 ცალი
  • ნაღები - 200 მლ
  • ფქვილი - 1 სუფრის კოვზი
  • მარილი
  • პილპილი

საფეხურები

  1. 1
    მოიმარაგეთ ინგრედიენტები. ამ კერძის მოსამზადებლად თქვენ დაგჭირდებათ: ღორის ხორცის რბილი, წვრილი კარტოფილი, ნაღები, იასამნისფერი ხახვი, მარილი, პილპილი, რაფინირებული მზესუმზირის ზეთი და ფქვილი.
  2. 2
    დაჭერით ღორის ხორცი საშუალო ნაჭრებად და დაამატეთ მარილი და პილპილი.
  3. 3
    ამოავლეთ ხორცის ნაჭრები ფქვილში.
  4. 4
    შეწვით ხორცი გახურებულ ტაფაზე (ძალიან ცოტა ზეთის გამოყენებით) სანამ არ შეოქროსფერდება. გადმოიტანეთ შემწვარი ხორცი თეფშზე, დააფარეთ ფოლგა და დროებით დატოვეთ.
  5. 5
    დაჭერით ხახვი როგორც სურათზეა ნაჩვენები.
  6. 6
    გაფცქვენით და დაჭერით კარტოფილი - თითო 2-4 ნაჭრად ზომიდან გამომდინარე (სასურველია პატარა ზომის კარტოფილი).
  7. 7
    დაამატეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით.
  8. 8
    დაიწყეთ კარტოფილის შეწვა ცხელ ტაფაზე მცირეოდენი ზეთის გამოყენებით. როგორც ხორცის შემთხვევაში თქვენი მიზანია არ შეწვათ კარტოფილი "ბოლომდე".
  9. 9
    გადმოიტანეთ ხორცი, ხახვი და კარტოფილი გამოსაცხობ ფორმაში.
  10. 10
    დაამატეთ ნაღები.
  11. 11
    დახურეთ ფორმა ფოლგით.
  12. 12
    შედგით გამოსაცხობად წინასწარ გაცხელებულ ღუმელში 180 °C-ზე დაახლოებით 40 წუთით. სუფრაზე მიიტანეთ მაშინვე როგორც კი მომზადდება. გარნირი - ახალი ბოსტნეული.