როგორ მოვამზადოთ ღორის ხორცი კარტოფილითა და ხახვით - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ ღორის ხორცი კარტოფილითა და ხახვით

 

მოიმარაგეთ ინგრედიენტები. ამ კერძის მოსამზადებლად თქვენ დაგჭირდებათ: ღორის ხორცის რბილი, წვრილი კარტოფილი, ნაღები, იასამნისფერი ხახვი, მარილი, პილპილი, რაფინირებული მზესუმზირის ზეთი და ფქვილი.

 

დაჭერით ღორის ხორცი საშუალო ნაჭრებად და დაამატეთ მარილი და პილპილი.

 

ამოავლეთ ხორცის ნაჭრები ფქვილში.

 

შეწვით ხორცი გახურებულ ტაფაზე (ძალიან ცოტა ზეთის გამოყენებით) სანამ არ შეოქროსფერდება. გადმოიტანეთ შემწვარი ხორცი თეფშზე, დააფარეთ ფოლგა და დროებით დატოვეთ.

 

დაჭერით ხახვი როგორც სურათზეა ნაჩვენები.

 

გაფცქვენით და დაჭერით კარტოფილი - თითო 2-4 ნაჭრად ზომიდან გამომდინარე (სასურველია პატარა ზომის კარტოფილი).

 

დაამატეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით.

 

დაიწყეთ კარტოფილის შეწვა ცხელ ტაფაზე მცირეოდენი ზეთის გამოყენებით. როგორც ხორცის შემთხვევაში თქვენი მიზანია არ შეწვათ კარტოფილი "ბოლომდე".

 

გადმოიტანეთ ხორცი, ხახვი და კარტოფილი გამოსაცხობ ფორმაში.

 

დაამატეთ ნაღები.

 

დახურეთ ფორმა ფოლგით.

 

შედგით გამოსაცხობად წინასწარ გაცხელებულ ღუმელში 180 °C-ზე დაახლოებით 40 წუთით. სუფრაზე მიიტანეთ მაშინვე როგორც კი მომზადდება. გარნირი - ახალი ბოსტნეული.