კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ ჟელე (ფორთოხლის)

ავტორი: ნოდარ ღლიღვაშვილი

ამ ინსტრუქციაში თქვენ გაეცნობით ფორთოხლის ჟელეს მომზადების წესებს.

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • შაქარი - 150 გრამი
  • წყალი - 4 ჩაის ჭიქა
  • ფორთოხალი - 3 ცალი
  • ლიმონი - ნახევარი
  • ჟელატინი - 25 გრამი

საფეხურები

  1. 1 შაქრით, წყლით და ორი ფორთოხლის დაფხეკილი ქერქით მოადუღეთ სიროფი.
  2. 2 ჩაასხით გაწურული ჟელატინი.
  3. 3 ჩააწურეთ სამი ფორთოხლის და ნახევარი ლიმონის წვენი.
  4. 4 ჩაასხით ფორმაში და გააციეთ.