კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ ხაში (ძროხის)

ავტორი: ნოდარ ღლიღვაშვილი

ხაშის ბევრი სახეობა არსებობს და ძირითადად კაცებს უფრო მოსწონთ ვიდრე ქალებს. ის ძალიან სასარგებლოა ძვლებისთვის. ამ ინსტრუქციაში აღწერილია, თუ როგორ მოვამზადოთ ხაში ძროხის შიგნეულის და ჩლიქებისგან.

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • ძროხის შიგნეული და ჩლიქები - 2 კილოგრამი
  • ნიორი - 15-20 კბილი

საფეხურები

  1. 1 კარგად გასუფთავბული და თბილ წყალში გარეცხილი ძროხის ფაშვი, ნაწლავები და ჩლიქები დაჭერით მოგრძო ნაჭრებად.
  2. 2 ხორცი ჩაყარეთ მდუღარე წყლით სავსე ქვაბში. ადუღებისთანავე წვენი გადაღვარეთ და ხელახლა დაასხით ადუღებული წყალი და ხარშეთ, სანამ წვენი არ შესქელდება და ჩლიქები კარგად არ ჩაიხარშება.
  3. 3 სუფრაზე მიტანამდე შეაზავეთ მარილით და ნივრით. თუ გინდათ, რომ ხაში თეთრი გამოვიდეს, დაამატეთ ცოტაოდენი რძე.
  4. 4 სუფრაზე ცალკე ჭურჭლით მიიტანეთ დანაყილი ნიორი და ღვინის ძმარი.