კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ სალათი ცეზარი

ავტორი: გიორგი მდივნიშვილი

ერთ - ერთი პოპულარული სალათის, ცეზარის მომზადების რეცეპტი.

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • ტოსტერის პური - ერთი შეკვრა.
  • სალათის ფურცლები 2-3 კონა,
  • მაიონეზი - 1,
  • ქამა სოკო - 7 თავი,
  • პილპილი,
  • მარილი,
  • ზეითუნის ზეთი,
  • ქათმის ხორცი - მოხარშული ან შებოლილი, (1 ბარკალი)
  • ლორი - რამოდენიმე ნაჭერი,
  • ქამა სოკო - 7 თავი,
  • ნიორი 2-3 კბილი, (დაჭყლეტილი)
  • პომიდორი - 1-2 ცალი,
  • მდოგვი - 1 ჩაის კოვზი,

საფეხურები

  1. 1 აიღეთ ტოსტერის პური და დაჭერით კუბიკებად. დაჭყლიტეთ ნიორი, მოასხით ზეითუნის ზეთი, მოაყარეთ დაჭყლეტილი ნიორი, მარილი და ორეგანო. ეს ყველაფერი მოვათავსოთ თუნუქის ფურცელზე, შევდგათ ღუმელში, ჯერ დავბრაწოთ და შემდეგ გავაგრილოთ.
  2. 2 მოხარშეთ ქათამი და დაჭერით პატარა ნაჭრებად. დაჭერით საშუალო ნაჭრებად, ასევე დამდუღრული სოკო.
  3. 3 გადაიტანეთ მაიონეზი ჭურჭელში, დაუმატეთ მარილი, პილპილი, მდოგვი გემოვნებით, კამა, 1 ჩაის კოვზი ზეითუნის ზეთი და ამავე რაოდენობის მდოგვი. ეს ყველაფერი აურიეთ კარგად.
  4. 4 აიღეთ პომიდორი, მოათავსეთ დიდ გაშლილი თეფშზე, დაჭერით თხელ ნაჭრებად. ძირი მოუფინეთ სოკოთი. ჯერ დაანაკუწეთ და შემდეგ მოაყარეთ სალათის ფურცლები.
  5. 5 ლორი და ქათმის ნაჭრები სიმეტრიულად დადეთ თეფშზე, მოასხით მაიონეზი. ეს ყველაფერი გააკეთეთ რამოდენიმე ფენად და გარშემო, გვერდებზე შემოუწყყვეთ გახუხული პური.