კულინარია

სასმელები

ალკოჰოლური

როგორ მოვამზადოთ კუბური მოხიტო

ავტორი: საბა მდივნიშვილი

ზაფხული საუკეთესო დროა წვეულებებისა და გამაგრილებელი სასმელებისათვის. მოხიტო – ტრადიციული კუბური გამაგრილებელი სასმელია. ის ტკბილია, ცოტათი მჟავე, გამაგრილებელი და გამამხნევებელი. მოხიტო საუკეთესოა მხიარული წვეულებებისა და მეგობრების შეკრებებისათვის.

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • თეთრი ან ღია ფერის რომი (Bacardi Mojito) 50-60 მილიგრამი
  • ლაიმი
  • 1.5 ჩაის კოვზი შაქარი
  • 8 ცალი პიტნის ფოთოლი
  • გაზიანი სასმელი ან მინერალური წყალი
  • მაღალყელიანი ჭიქა
  • საწრუპი
  • ყინული

საფეხურები

  1. 1 ჩააწყვეთ პიტნის ფოთლები მაღალყელიან ჭიქაში. ფრთხილად ჩაასხით ლაიმის სიროფი ან წვენი, ფოთლები შეგიძლიათ ცოტა მოსრისოთ, მაგრამ არ დაგლიჯოთ. ჭიქაში მოცურავე პიტნის ფოთლები კოქტეილს არ აძლევს მომხიბვლელობას.
  2. 2 ლაიმის წვენისა და პიტნის ფოთლების ერთმანეთში არევის შემდეგ ჭიქაში უნდა ჩავყაროთ გრანირებული ( კუბიკის ფორმის) ყინული. ყინული უნდა იყოს პიტნის ფოთლების ზევიდან, რათა ფოთლები არ დაცურავდეს სასმელის ზედაპირზე.
  3. 3 ვამატებთ რომს, მის შემდეგ გაზიან სასმელს. მსუბუქად ვურევთ და... ვტკებით მიღებული შედეგით!

გაფრთხილებები

  • ლაიმის წვენის პიტნის ფოთლებზე დასხმით, ჩვენ ფოთლებიდან გამოვდევნით სპეციფიურ ზეთებს, რომლებიც მატებს მას განუმეორებელ არომატს.