კულინარია

კერძები წვეულებისათვის

როგორ მოვამზადოთ ვანილიანი შოკოლადის "ფონდიუ" ხილით

როგორ მოვამზადოთ ვანილიანი შოკოლადის "ფონდიუ" ხილით

ავტორი: ბექა კურტანიძე

შოკოლადის ფონდიუ – ახალი წლის ღამისთვის ერთ-ერთი საუკეთესო მსუბუქი დესერტი იქნება. თუ თქვენ არ გაქვთ, "ფონდიუს" მოსამზადებელი სპეციალური ჭურჭელი, გაალღვეთ შოკოლადი მომინანქრებულ ქვაბში.

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • ნაღები – 250 მლ (1 ჭიქა)
  • ვანილის ღერო (თესლების გარეშე) – ერთი ცალი;
  • მსხვილად დაჭრილი რძიანი შოკოლადი – 400 გრ
  • ლიქიორი "ბეილიზი" (სურვილისამებრ) – 2,5 სუფრის კოვზი.
  • ცოცხალი ან დაკონსერვებული ხილი ან ნუშის ორცხობილა სუფრასთან მისატანად.

საფეხურები

  1. 1 ქვაბში ჩაასხით ნაღები, ჩააგდეთ ვანილის ღერო და დადგით დაბალ ცეცხლზე.
  2. 2 მიიყვანეთ ადუღებამდე და დაამატეთ შოკოლადი და ბეილიზი. მასას შეუჩერებლად ურიეთ, სანამ შოკოლადი მთლიანად არ გადნება.
  3. 3 ამოიღეთ ვანილის ღერო, გადაასხით ლამაზ ჭურჭელში და სუფრასთან ცხელ-ცხელი მიიტანეთ ხილთან და ნუშის ორცხობილასთან ერთად.