კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ ნაყინი (ტუტი–ფურტი)

როგორ მოვამზადოთ  ნაყინი (ტუტი–ფურტი)

ავტორი: ირაკლი კვერნაძე

რა თქმა უნდა, განსხვავებულია, თითოეულ ნაყინს თავისი მომზადების წესი აქვს. ის ხომ ერთგვარი ხელოვნებაა, თავისი დამზადებით და მორთვით. ყველა სახეობის ნაყინს ინდივიდუალური მიდგომა სჭირდება. ნაყინს ერთმანეთისგან მისი წარმოშობა, დამზადების წესი და ინგრედიენტები განასხვავებს.

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • 3 ცალი კვერცხი
  • 1.5 ჭიქა შაქარი
  • 1 ჭიქა გათქვეფილი ნაღები
  • 2 ჭიქა წვრილად დაჭრილი ცუკატები ან ცოცხალი ხილი და ნიგოზი
  • ვანილი – გემოვნებით

საფეხურები

  1. 1 ავიღოთ ჯამი და შიგნით კვერცხის გულთან ერთად შაქარი ავთქვიფოთ, სანამ გოგლიმოგლს არ დაემსგავსება. დავუმატოთ რძე და ვანილი. დავდგათ ორთქლის აბაზანაზე და ვხარშოთ მანამ, სანამ არ შესქელდება თან ვურიოთ.
  2. 2 მომზადებული კვერცხის მასა კარგად გავაგრილოთ. შევათქვიფოთ ათქვეფილი ნაღები, ავურიოთ ხილი ან ცუკატები და ნიგოზი, ჩავასხათ ფორმაში და შევდგათ საყინულეში. 4 საათის განმავლობაში 2–3 ჯერ გამოვიღოთ ნაყინი და გავთქვიფოთ, შემდეგ კი შევდგათ საყინულეში მთელი ღამით.