როგორ ჩავატაროთ დეზინფექცია ტუბერკულოზის დროს (სახლის პირობებში)
პირველ რიგში, აუცილებელია ნახველის დეზინფექცია დუღილით. ნახველი საფურთხებელში ან რამე ჭურჭელში 2% ნატრიუმის ჰიდროკარბონატთან უნდა ადუღდეს, იდუღოს 15-20 წუთის განმავლობაში. ნახველის ქიმიური დეზინფექციისათვის იხმარება ქროლამინის 5%-იანი ხსნარი 6-12 საატის განმავლობაში ან 2,5% აქტივირებული ქროლამინი 2საათის განმავლობაში. საჭიროა 1 ნაწილ ნახველზე აღებულ იქნეს 2 ნაწილი სადეზინფექციო ხსნარი. ნახველის დეზინფექციის მიზნით გამოიყენება აგრეთვე ქლორიანი კირი შემდეგი შეფარდებით: 100მლ ნახველი, 200მგ მშრალი ქლორიანი კირი. მათი ერთმანეთთან არევის შემდეგ დეზინფექცია 1 საათი გრძელდება.
სასადილო ჭურჭელს ადუღებენ წყალში ან 2%-იან ნატრიუმის ჰიდროკარბონატში 15-20 წუთის განმავლობაში, ან ტოვებენ 4 საათით ქლორამინის ხსნარში. ავადმყოფის დარჩენილი საჭმლის გაუვნებლება ხდება იმავე წესით-დახურულ ჭურჭელში დუღილით.