კომპიუტერი და ინტერნეტი

ინტერნეტი

სოციალური ქსელები

როგორ გამოვიყენოთ Facebook Timeline

ავტორი: საბა მდივნიშვილი

Facebook-ზე Timeline-ს დაყენების შემდეგ საჭიროა მისთვის დამახასიათებელი ცვლილებების შეტანის მეთოდების ცოდნა.

 

საფეხურები

  1. 1
    პირველ რიგში Timeline-ს გააქტიურება, რისთვისაც საჭიროა ქვევით მითითებულ ბმულზე გადასვლა და Get ღილაკზე დაჭერა. Facebook შემოგთავაზებთ მომსახურების ერთი კვირით ან მომენტალურ გააქტიურებას. გასააქტიურებელ გვერდზე გადასასვლელი ბმული
  2. 2
    სასურველია მთავარი გამოსახულების გამოცვლა ან ახლის დამატება ( შესაბამისად Change Cover ან Add a Cover )
  3. 3
    Timeline გამოსახავს თქვენს სურათებს, სტატუსებს, ცხოვრებისეულ მოვლენებს, ქრონოლოგიურად დალაგებული კოლაჟის მიხედვით, რომელიც შუაზე ხაზითაა გაყოფილი. ეს ხაზი აღნიშნავს დროს, მასზე არსებული წერტილები კი - თქვენი ცხოვრებისეული მომენტები.
  4. 4
    საიტის მარჯვენა მხარეს შეგიძლიათ სასურველი პერიოდის შერჩევა, რის შემდეგაც საიტი გიჩვენებთ მასთან დაკავშირებულ მომენტებს.
  5. 5
    Timeline-ს გადახედვის შემდეგ დარწმუნდებით, რომ Facebook-მა ავტოვატურად აღნიშნა თქვენი ცხოვრების მნიშვნელოვანი მოვლენები. შესაძლებელია მათი დამატება, შეცვლა ან თუნდაც წაშლა.
  6. 6
    Timeline გამოსახავს ყოველწლიურ მონაცემებს: რამდენი მეგობარი დაიმატეთ, რამდენ სურათზე მოინიშნეთ, რამდენ ჯგუფში გაწევრიანდით, რამდენ მოვლენაში მონაწილეობდით და სხვა.
  7. 7
    ცალკეული ბლოკითაა გამოყოფილი ის "დამატებები", რომლებითაც თქვენ ისარგებლეთ.
  8. 8
    ასევე შესაძლებელია ნებისმიერი ელემენტის დამალვა.
  9. 9
    Activity log აჩვენებს Facebook-ზე განხორციელებულ ყველა თქვენს მოქმედებას. შეგიძლიათ მისი "გაფილტვრა". მაგალითად მხოლოდ სტატუსების, კომენტარები და გამოკითხვების საჩვენებლად.
  10. 10
    პირდაპირ Timeline-ზე, საჭირო ადგილზე დაკლიკებით შეგიძლიათ ჩაამატოთ განვლილი მოვლენა.
  11. 11
    საჭიროა პრივატულობის არდავიწყება, რათა ინფორმაცია მხოლოდ თქვენთვის სასურველმა პირებმა იხილონ.
  12. 12
    ცხოვრებისეული მომენტები ( Life Events ) Timeline-ში ცალკე გამოიყოფა. ასეთი მოვლენის დამატებისას შესაძლებელია შესაბამისი სფეროს ან მოვლენის ხასიათის დამატება.
  13. 13
    თუ გსურთ, ადრე გამოქვეყნებული ინფრომაცია დაუმალოთ ყველას, მეგობრების გარდა, მაშინ უნდა შეხვიდეთ настройки приватности/Privacy Settings/უსაფრთხოების პარამეტრებში ( მარჯვენა ზედა კუთხე ) და დააჭიროთ Manage Past Post Visibility.
  14. 14
    ვარსკვლავზე დაკლებით შესაძლებელია Timeline-ში სიახლისათვის გამოღწეული ადგილის მიჩენა.
  15. 15
    შესაძლებელია სიახლეების სათითაოდ დამალვა. მაგალითად, მოსმენილი მუსიკალური ნაწარმოების შენიღბვა.
  16. 16
    ყოველთვის შესაძლებელი იმის ნახვა, თუ როგორ გამოიყურება თქვენი Timeline სხვების კომპიუტერში. ასევე შეიძლება საკუთარი პროფილის საზოგადო გამოსახულების ჩვენება ან თუნდაც მეგობრის სახელის შეყვანა და საკუთარი Timeline-ს მისი მხრიდან ნახვა.

გაფრთხილებები

  • საჭიროა გახსოვდეთ, ძველი ინფორმაციის დამალვის შემდეგ მისი გამოჩენა ერთი კლიკით არ მოხერხდება. მოგიწევთ თითოეული სიახლისათვის სტატუსის ცალ-ცალკე შეცვლა.