კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ ბერძნული სალათა

ავტორი: გიორგი მდივნიშვილი

ბერძნული სალათის დამზადების რეცეპტი. ინგრედიენტები გათვლილია 4 პორციაზე.

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • ინგრედიენტები: 4 პორციაზე:
  • 1 საშუალო ზომის ხახვი
  • 1 ჩაის კოვზი გამხმარი ორეგანოსი
  • 2 სუფრის კოვზი თეთრი ღვინის ძმრის
  • 3 სუფრის კოვზი ბერძნული ზეითუნის ზეთის
  • 4 პომიდორი
  • 1 კიტრი
  • 2 მუჭა შავი ზეთის ხილის (კალამატის სორტი) უკურკო
  • 2 ფოთოლი ორეგანო
  • 200 გრ მარილიანი ყველის ბრინზა ან ფეტი

საფეხურები

  1. 1 გავჭრათ ხახვი შუაზე, გადავიტანოთ ნაჭრები ჭურჭელში და მოვაყაროთ ორეგანო.
  2. 2 მოვასხათ ძმარი და ზეითუნის ზეთი, დავაფროთ და დავტოვოთ რამდენიმე საათით.
  3. 3 დავჭრათ პომიდორი ნაწილებად.
  4. 4 დავჭრათ კიტრი სიგრძეში და პატარა ნაჭრებად სიგანეში.
  5. 5 დავამატოთ პომიდორი, ხახვი და ნახევარი ორეგანო.
  6. 6 დავჭყლიტოთ ყველი და მოვაყაროთ დარჩენილი ორეგანო. ავურიოთ სალათას.

გაფრთხილებები

  • ინგრედიენტები გათვლილია 4 პორციაზე