კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ ტკბილი ფლავი

ავტორი: თაკო კარკალაია

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • ბრინჯი 250 გრ.
  • ზეთი 100 მლ.ლ.
  • ნიგოზი 100 გრ.
  • ქიშმიში 100 გრ.
  • გარგლის ჩირი 100 გრ.
  • შაქარი 80 გრ.
  • თხელი ლავაში 1 ფირფიტა.
  • მარილი 1 ჩ.კ.
  • ზაფრანა 5-7 გრ.
  • ვანილი გემოვნებით.

საფეხურები

  1. 1 ბრინჯი მოხარშეთ მარილიან წყალში. ერთ ნახევარი ერთეული ერთ ერთეულ ბრინჯზე. ბრინჯი არ უნდა იყოს ბოლომდე მოხარშული. იტალიელები ამ ტექსტურას უწოდებენ '' ალდენტე'' .
  2. 2 ბრინჯი მოათავსეთ თუშფალანგზე, გადაავლეთ ცივი წყალი და დაწურეთ. ნიგოზი მსუბუქად მოხალეთ. ქიშმიში ჩაალბეთ წყალში და გადაწურეთ. ბრინჯი შეგიძლიათ მსუბუქად მოხალოთ ტაფაზე.
  3. 3 ქვაბის ძირზე მოათავსეთ ლავაშის ფირფიტა, ზევიდან მოაყარეთ ბრინჯის რაოდენობის 1/4, დააყარეთ შაქარი, ნიგოზი, ქიშმიში, გარგლის ჩირი, ნიგვზის ლებნები, მოასხით ზეთი და დაამატეთ ზაფრანა, მოფენილი მთელი ზედაპირზე.
  4. 4 იგივე გაიმეორეთ სხვა ფენების შემთხვევაში.
  5. 5 ქვაბს დაახურეთ ტილო და თავსახური, დადგით დაბალ ცეცხლზე. 15 წუთში ტკბილი ფლავი მზად იქნება.
  6. 6 ცივ მდგომარეობაში შეგიძლიათ დაამატოთ ფლავს წვრილ კუბებად დაჭრილი ვაშლი.