კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ სოკოს შილაფლავი

ავტორი: თაკო კარკალაია

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • ქამა სოკო 1 კგ.
  • მრგვალი ბრინჯი 200 გრ.
  • ხახვი 200 გრ.
  • ნიორი 20 გრ.
  • ძირა 1,5 ჩ.კ.
  • ზაფრანა 1 ჩ.კ.
  • თეთრი მშრალი ღვინო 50 მლლ.
  • ზეთი 100 მლ.გრ.
  • შავი პილპილი და მარილი გემოვნებით.

საფეხურები

  1. 1 თავიდანვე საჭიროა ავღნიშნოთ, რომ ქამა სოკოს გამოყენება ამ კერძში არ არის აუცილებელი. შესაძლოა ნებისმიერი არომატული სოკოს გამოყენება. ასევე კარგ შედეგს იძლევა სხვადასხვა ჯიშის სოკოს გამოყენება.
  2. 2 სოკო უნდა გავრეცხოთ და წვრილად დავჭრათ. ხახვი წვრილად დავკეპოთ. ბრინჯი სასურველია გავრეცხოთ და გავაჩეროთ წყალში ერთი საათის განმავლობაში.
  3. 3 ქვაბში ჩავასხათ ზეთი, ოდნავ გავაცხელოთ და ჩავყაროთ ხახვი. ხახვი უნდა გახდეს გამჭვირვალე ფერის. შემდეგ დავუმატოთ ზაფრანა, გახეხილი ნიორი და ერთ-ორ წუთში გადაწურული ბრინჯი. სამ ან ოთხ წუთში დამავატოთ სოკო და ვშუშოთ კიდევ 5 წუთის განმავლობაში.
  4. 4 ბრინჯს და სხვა იგრედიენტებს დავასხათ 400-500 მილილიტრი გადადუღებული წყალი და ვადუღოთ ბრინჯის მომზადებამდე.
  5. 5 სოკოს შილაფლავი არ უნდა იყოს ძალიან თხელი, არც ზედმეტად სქელი. შილაფლავის სისქე შეგიძლიათ არეგულიროთ გადადუღებული წყლით.
  6. 6 ბოლოს დაამატეთ ძირა, შავი დაფქვილი პილპილი და მარილი გემოვნებით.