კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ ხბოს ხორცის ჩაშუშული

ავტორი: თაკო კარკალაია

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • ხბოს ხორცი 300 გრ.
  • ხახვი 150 გრ.
  • წითელი ბულგარული 80 გრ.
  • ნიორი 2 ან 3 კბილი.
  • კარაქი 30 გრ.
  • პომიდორი 2 საშუალო ზომის
  • ტომატ პასტა 1 ჩ.კ.
  • მწვანე წიწაკა 1 ცალი პატარა ზომის.
  • ცოცხალი ქინძი 15 გრ.
  • ხმელი ქინძი 1/2 ჩ.კ
  • მარილი და წითელი წიწაკა გემოვნებით.
  • ბაჰარი 2 მარცვალი.

საფეხურები

  1. 1 ხახვი დავჭრათ წვრილად და მოვშუშოთ კარაქში საშუალო ცეცხლზე, პატარა კუბებად დაჭრილი ხბოს ხორცთან ერთად. დავამატოთ ცოტაოდენ წყალში ან ბულიონში გახსნილი ტომატ-პასტა. შემდეგ დავამატოთ წვრილად დაჭრილი წითელი ბულგარული და გახეხილი პომიდორი. საჭიროების შემთხვევაში დავამატოთ წყალი ან ხორცის ბულიონი.
  2. 2 ვხარშოთ ხბოს ხორცის მომზადებამდე. ხორცი არ უნდა ჩაიხარშოს, მაგრამ უნდა იყოს რბილი. ბოლოს დავამატოთ, ხმელი ქინძი, ცოცხალი ქინძი, ბაჰარი, გახეხილი ნიორი და მარილი გემოვნებით. ვხარშოთ კიდევ 4-5 წუთის განმავლობაში.
  3. 3 ექსპერიმენტების მოყვარულებს შეგვიძლია ვურჩიოთ, შებოლილი ან ჩვეულებრივი არა ცხარე პაპრიკის დამატება. ასევე ჩაშუშულს მოუხდება შებოლილი ლორი ან შაშხი, რომელიც იჭრება წვრილ კუბებად და იშუშება ხახვთან ერთად.
  4. 4 კერძი შეგიძლიათ გაფორმოთ ზევიდან მოყრილი ქინძით და ბულგარული წიწაკით.