კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ ოჯახური

ავტორი: თაკო კარკალაია

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • ღორის ხორცი 600 გრ.
  • კარტოფილი 400 გრ.
  • წითელი ბულგარული 150 გრ.
  • ხახვი 200 გრ.
  • ნიორი 2 კბილი.
  • კამა 20 გრ.
  • ზეთი 100 გრ.
  • მარილი და შავი პილპილი გემოვნებით.

საფეხურები

  1. 1 ღორის რბილი ხორცი დაჭერით საშუალო ზომის ნაჭრებად. ხახვი დაჭერით ალყა-ალყად. კამა დაკეპეთ წვრილად. ხორცი შეწვით ცოტაოდენ ზეთში საშუალოზე მაღალ ცეცხლზე. როგორც კი ხორცი შეიბრაწება ცეცხლს დაუწიეთ.
  2. 2 შემწვარი ხორცი გადაიტანეთ ცალკე ჭურჭელში. იმავე ტაფაზე მოშუშეთ ხახვი, ნიორი და ბულგარული წიწაკა.
  3. 3 კარტოფილი დაჭერით მსხვილ ნაჭრებად და შეწვით ზეთში.
  4. 4 ხორცი, კარტოფილი, ხახვი და ბულგარული მოათავსეთ ტაფაზე ერთად. მოაყარეთ მარილი, შავი პილპილი და დაჭრილი კამა.
  5. 5 მოურიეთ დაახურეთ თავსახური და გააჩერეთ დაბალ ცეცხლზე 3-4 წუთის განმავლობაში.