კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ ქათმის ხარჩო

ავტორი: თაკო კარკალაია

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • ქათამი 1.2 კგ.
  • ხახვი 4 საშუალო თავი.
  • ოხრახუში 10 გრ.
  • პომიდორი 1 კგ.
  • ნიგოზი 100-150 გრ.
  • ქინძი 15 გრ.
  • ყვითელი ყვავილი 5 გრ.
  • ნიორი 4 კბილი.
  • ზეთი 20 მლლ.
  • წითელი წიწაკა და მარილი გემოვნებით

საფეხურები

  1. 1 ქათამი გატრუსეთ, გარეცხეთ და დაჭერით ნაჭრებად.
  2. 2 სქელ ძირიან ქვაბში დაასხით ცოტაოდენი ზეთი და გაცხელებისთანავე ჩაყარეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და ერთი ორ წუთში ქათმის ნაჭრები.
  3. 3 შემდეგ ჩაასხით გახეხილი პომიდორი და ადუღეთ 10-15 წუთის განმავლობაში. ამის შემდეგ დაამატეთ გატარებული ნიგოზი და დანარჩენი ინგრედიენტები.
  4. 4 რამოდენიმე წუთში ქვაბი გადადგით და გააჩერეთ თავდახურულ მდგომარეობაში ნახევარი საათი. ეცადეთ, რომ ხარჩო არ ჩაიშალოს. ასევე ხარჩოს სისქე შგიძლიათ არეგულიროთ ადუღებული წყლით.