კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ საქონლის ან ხბოს ხორცი შავი ქლიავის ჩირით

როგორ მოვამზადოთ საქონლის ან ხბოს ხორცი შავი ქლიავის ჩირით

ავტორი: თაკო კარკალაია

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • საქონლის ან ხბოს რბილი ხორცი 600 გრ.
  • ხახვი 150 გრ.
  • ზეთი 20 გრ.
  • კარაქი 40 გრ.
  • ნიორი 20 გრ.
  • ლუდი 100 მლლ.
  • ქინძი 15 გრ.
  • ოხრახუში 10 გრ.
  • ნედლი ქონდარი 5 გრ.
  • შავი ქლიავის ჩირი 100 გრ.

საფეხურები

  1. 1 ხორცი დავჭრათ საშუალო ნაჭრებად და მოვშუშოთ კარაქში და ზეთში.
  2. 2 შემდეგ დავამატოთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და ვშუშოთ რამოდენიმე წუთის განმავლობაში. ხორცს და ხახვს დავასხათ ლუდი.
  3. 3 ხორცის დარბილებისთანავე დავამატოთ შავი ქლიავის ჩირი, ბოლოს ნიორი და წვრილად დაჭრილი მწვანილი.