კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ ლავაში ბრინჯის და ქათმის შიგთავსით

როგორ მოვამზადოთ ლავაში ბრინჯის და ქათმის შიგთავსით

ავტორი: თაკო კარკალაია

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • თხელი ლავაში 2 ფირფიტა
  • ბრინჯი 80 გრ.
  • ქათმის ფილე 200 გრ.
  • წითელი ბულგარული 60 გრ.
  • მწვანე ბულგარული 60 გრ.
  • ხახვი 100 გრ.
  • ნიორი 20 გრ.
  • ქინძი 15 გრ.
  • ოხრახუში 10 გრ.
  • რეჰანი 10 გრ.
  • მწვანე წიწაკა გემოვნებით ზეთი 30 მლლ.

საფეხურები

  1. 1 ბრინჯი მოხარშეთ კარაქიან მარილიან წყალში, პროპორციით ერთი წილი ბრინჯი ორი წილი წყალი.
  2. 2 ცალკე მოშუშეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და ორივე სახეობის ბულგარული წიწაკა. დაამატეთ თხლად დაჭრილი ქათმის ფილე. ბოლოს დაამატეთ მწვანე წიწაკა, მწვანილი და მარილი გემოვნებით.
  3. 3 შეურიეთ ერთმანეთში ბრინჯი, ქათმის ფილე ხახვით, ბულგარული და ასე შემდეგ.
  4. 4 ლავაშის ფირფიტა გაშალეთ და მოათავსეთ ზედ შიგთავსი. ლავაში შეახვიეთ რულეტად და შებრაწეთ ტაფაზე ცოდაოდენ ზეთში.
  5. 5 მოცემული კერძი შეგიძლიათ შეწვათ გრილზე ან მაყალზე.