კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ ბადრიჯანის და პომიდვრის სალათი

როგორ მოვამზადოთ ბადრიჯანის და პომიდვრის სალათი

ავტორი: თაკო კარკალაია

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • მგრვლად დაჭრილი ბადრიჯანი 500 გრ.
  • წითელი ბულგარული წიწაკა 80 გრ.
  • ხახვი 60 გრ.
  • ნიორი 20 გრ.
  • პომიდორი 200 გრ.
  • ქინძი 15 გრ.
  • ოხრახუში 10 გრ.
  • მწვანე წიწაკა 1 ცალი
  • ძმარი გემოვნებით
  • ზეთი 100 მლლ.

საფეხურები

  1. 1 ბადრიჯანი დაჭერით მრგვალ და სქელ ნაჭრებათ. შეწვით ზეთში გადაიღეთ ცალკე ჭურჭელზე და მოაყარეთ მარილი.
  2. 2 პომიდორი დაჭერით მრგვლად, სქელ ნაჭრებად და შეწვით მაღალ ცეცხლზე მსუბუქად.
  3. 3 ხახვი და ბულგარული წიწაკა დაჭერით ალყა-ალყა, წვრილად. მწვანილი, ნიორი და მწვანე წიწაკა დაჭერით წვრილად, მოასხით ძმარი და შეურიეთ ხახვს და წითელ ბულგარულს.
  4. 4 თეფშზე მოათავსეთ ჯერ ბადრიჯანი, მერე ხახვის, წითელი ბულგარულის და მწვანილის ნაზავი. ზევიდან მოათავსეთ პომიდორი და კვლავ მოაყარეთ ხახვი, ბულგარული, მწვანილი, ძმარი და ასე შედეგ.