კულინარია

რეცეპტები

როგორ შევწვათ ხრაშუნა კარტოფილი ფრი ზეთისა და ცხიმის გარეშე

როგორ შევწვათ ხრაშუნა კარტოფილი ფრი ზეთისა და ცხიმის გარეშე

ავტორი: გიორგი მდივნიშვილი

კარტოფილი ფრი - ეს კერძია, რომელსაც პოპულარობა და ცნობადობა რესტორნებმა და კაფეებმა მოუტანეს. სწრაფი კვების ობიექტების სტუმრობისას ბევრი ვერ ამბობს უარს მის ჭამაზე, რადგან ის ძალიან გემრიელია. მიუხედავად მისი პოპულარობისა და სასიამოვნო გემოსა, ყველა ვაცნობიერებთ რომ მასში სასარგებლო არაფერია, მაგრამ მაინც აქტიურად და ხშირად მივირთმევთ მას და ვაჭმევთ ბავშვებსაც. როგორ.ჯი გთავაზობთ კარტოფილი ფრის მომზადების ალტერნატიულ ვერსიას, რომელიც კეთდება ზეთის გარეშე და მისი ჭამა თავისუფლად შეიძლება ოჯახის ნებისმიერი წევრისთვის.

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • 5-7 კარტოფილი
  • 2 კვერცხი (მხოლოდ ცილა)
  • მარილი (გემოვნებით)
  • პაპრიკა, წითელი წიწაკა (გემოვნებით)
  • შავი პილპილი (გემოვნებით)

საფეხურები

  1. 1
    აიღეთ საშუალო ზომის კარტოფილები, კარგად გაასუფთავეთ და დაჭერით 1 სანტიმეტრის სისქეზე. დიდი ზომის შემთხვევაში ის არ დაიბრაწება კარგად, ხოლო თუ თხელი იქნება პირიქით, ძალიან მალე დაიწვება.
  2. 2
    აიღეთ კვერცხი, გატეხეთ ისე, რომ ცილა დარჩეს მარტო და მოათავსეთ თასში. მარილი, პაპრიკა და შავი პილპილი, კარგად აურიეთ ერთმანეთში ისე, რომ ცილა გადაიქცეს ქაფის მასად.
  3. 3
    მოამზადეთ თქვენ მიერ დაჭრილი კარტოფილი და ჩადეთ იმ თასში, სადაც არის მომზადებული ცილის მასა. შეეცადეთ, რომ კარგად აურიოთ ერთმანეთში და კარტოფილები გაიჟღინთოს სითხით.
  4. 4
    გაამზადეთ ღუმელი, გაახურეთ ის 200-დან 220 გრადუსამდე. მის ფირფიტაზე მოათავსეთ სუფთა პერგამენტული ქაღალდი და მასზე სათითაოდ დაალაგეთ კარტოფილები. შემდეგ შედგით გაცხელებულ ღუმელში .
  5. 5
    კართოფილი ღუმელში უნდა იმყოფებოდეს 8-10 წუთის განმავლობაში, შემდეგ გახსენით ის, ფირფიტას მოაშორეთ ქაღალდი და გააგრძელეთ მისი შეწვა იმ კონდიციამდე, სანამ კარტოფილი არ მიიღებს ოქროსფერ შეფერილობას.
  6. 6
    როგორც მიხვდებით, რომ თქვენი კერძი გამზადდა, გამოიღეთ ღუმელიდან და რამდენიმე წუთი დააცადეთ გაგრილება. ამის შემდეგ კი თამამად შეგიძლიათ უკვე დატკბეთ კართოფილი ფრი-ს ხრაშუნა გემოთი. არ დაგავიწდეთ, რომ მეგობრებსაც გაუზიაროთ ცოდნა, თუ როგორ მოამზადონ ასეთი გემრიელობა ზეთისა და ცხიმის გარეშე.