კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ საქონლის ენა ღვინოში

როგორ მოვამზადოთ საქონლის ენა ღვინოში

ავტორი: თაკო კარკალაია

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • საქონლის ენა 800 გრ.
  • ხახვი ერთი თავი
  • ნიორი 4 კბილი
  • მიხაკი 3 ცალი
  • დაპნა 1 ფოთოლი
  • ბაჰარი (''დუშისტი'' პილპილი)
  • წითელი მშრალი ღვინო 1 ბოთლი
  • მარილი და შავი პილპილი გემოვნებით

საფეხურები

  1. 1 ენა გარეცხეთ საგულდაგულოდ და მოათავსეთ ადუღებულ წყალში. ადუღეთ 10-15 წუთის განმავლობაში. შემდგომ ამოიღეთ ენა, გადაავლეთ ცივი წყალი და მოაცალეთ კანი.
  2. 2 კვლავ აადუღეთ წყალი, ჩაყარეთ მარილი და მოათავსეთ ენა მოსახარშად დარბილებამდე.
  3. 3 ენა გადაიღეთ ცალკე ჭურჭელზე. ამასობაში მოამზადეთ ღვინის მარინადი.
  4. 4 ამისათვის ჩაასხით ღვიო ქვაბში, დაამატეთ ხახვის თავი, ნიორი, დაფნა, მიხაკი, ბაჰარი, მარილი და პილპილი გემოვნებით.
  5. 5 წამოადუღეთ ღვინის მარინადი და მოათავსეთ მასში ენა. ხარშეთ დაახლოებით ნახევარი საათის განმავლობაში დაბალ ცეცხლზე.
  6. 6 ენა ამოიღეთ ღვინის მარინადიდან, გააციეთ და მოათავსეთ მაცივარში ერთი საათის განმავლობაში. ენა გამაგრდება და შეგიძლიათ დაჭრათ.
  7. 7
  8. 8 თუ გნებავთ ენა მიირთვათ თბილ ან ცხელ მდგომარეობაში, ჩადეთ ენის ნაჭრები ცხელი ღვინის მარინადში ან გააცხელეთ მიკროტალღურ ღუმელში.
  9. 9