კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ გებჟალია

ავტორი: თაკო კარკალაია

გებჟალია მეგრული კერძია, რომელსაც ყველისა და ნადუღისგან ამზადებენ. მას პიტნის გამოკვეთილი არომატი აქვს.

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • ჭყინტი სულგუნი 500 გრ.
  • პიტნა 50 გრ.
  • არაჟანი 50 გრ.
  • რზე 1 ლ.
  • ნადუღი 100 გრ.
  • მარილი და წითელი წიწაკა გემოვნებით

საფეხურები

  1. 1 რძე დადგით დაბალ ცეცხლზე. თბილ რძეში ჩაყარეთ სულგუნის წვრილად დაჭრილი ნაჭრები და მუდმივად ურიეთ ხის კოვზით.
  2. 2 როგორც კი ყველი გახდება წელვადი, მაშინვე ამოიღეთ, გააბრტყელეთ ხელით და ეცადეთ მისცეთ ოთხკუთხედი ფორმა.
  3. 3 გაბრტყელებული ყველის ფირფიტის მთელ ზედაპირს გადაუსვით წვრილად დაჭრილი ან დანაყული პიტნის, წიწაკის და მარილის ნაზავი. გადაახვიეთ რულეტად. შეამზადეთ და მოათავსეთ მარილიან წყალში ( 0.5 ლ წყალზე 3 ს.კ მარილი).
  4. 4 ცალკე მოამზადეთ გებჟალიის სოუსი. ამისათვის აიღეთ 100 გრ. რძე, რომელშიც მომზადდა ყველი, დაუმატეთ არაჟანი და ნადუღი, ყველაფერი ეს დააბლენდერეთ. სოუსს დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ან დანაყული პიტნა, წიწაკა და მარილი.
  5. 5 გებჟალიის რულეტი დაჭერით ნაჭრებად და მოათავსეთ მომზადებულ სოუსში.