კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ გოგრის წვნიანი

ავტორი: თაკო კარკალაია

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • გოგრა 0.5 კგ.
  • ხახვი 150 გრ.
  • ნიორი 10 გრ.
  • ზეთი 20 გრ.
  • ძმარი 10 მილ.ლ
  • მარილი და წითელი წიწაკა გემოვნებით

საფეხურები

  1. 1 გოგრა გარეცხეთ, დაჭერით დიდ ნაჭრებად და მოხარშეთ ცოტაოდენ წყალში.
  2. 2 მოხარშულ გოგრას მოაცალეთ კანი და დაჭერით წვრილ ნაჭრებად. ხახვი დაჭერით წვრილ ნაჭრებად და მოშუშეთ ზეთში. დაამატეთ გოგრის ნაჭრები, გოგრის ნახარში, ნიორი და დააბლენდერეთ მასა ან გაატარეთ ის ხორცის საკეპ მანქანაში.
  3. 3 თუ სუპი გამოგივიდათ სქელი, დაამათეთ გადადუღებული წყალი.
  4. 4 ქვაბი დადგით დაბალ ცეცხლზე. წამოდუღებისთანავე დაამატეთ მარილი და წიწაკა გემოვნებით. ბოლოს მოასხით წვნიანს ძმარი.
  5. 5 კერძი შეგიძლიათ მორთოთ წვრილად დაჭრილი კამით და მოაყაროთ გოგრის გარჩეული და მოხალული თესლები.