კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ სამფენოვანი ნამცხვრები

როგორ მოვამზადოთ სამფენოვანი ნამცხვრები

ავტორი: ნინო ბერიძე

ეს ნამცხვრები ნამდვილი საოცრებაა, ვინაიდან მომზადების პროცესში ისინი თავად ხდებიან ხრაშუნები!

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • 3 კვერცხი
  • 120 გრ შაქარი
  • 10 გრ კარაქი
  • 20 მლ წყალი
  • 95 გრ ფქვილი
  • 400 მლ რძე
  • 2 ჩ/კ ვანილის ესენცია

საფეხურები

  1. 1 ოთახის ტემპერატური კვერცხები (გამოიღეთ ისინი მაცივრიდან მომზადებამდე დაახლოებით 30 წუთით ადრე) გაყავით ცილებად და გულებად. მათგან პირველი შედგით მაცივარში.
  2. 2 კარაქი გაალღვეთ მიკროტალღურ ღუმელში ან ცხელი წყლის აბაზანაში და გააცივეთ. კვერცხის გულები საგულდაგულოდ აურიეთ შაქარს, რათა იგი გაიხსნას და გაურიეთ 20მლ წყალი. დაუმატეთ გამდნარი (გაცივებული კარაქი) და ათქვიფეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
  3. 3 თანდათან შეურიეთ კვერცხოვან-კარაქოვან ნაზავს ფქვილი. ცოტათი გაათბეთ რძე (დაე იყოს ცოტათი თბილი) და დაუმატეთ ფქვილს ვანილის ესენციასთან ერთად.
  4. 4 ღუმელი გაახურეთ 170 გრადუსამდე. მოამზადეთ 21 სმ დიამეტრის მქონე ერთიანი საცხობი ფორმა.
  5. 5 ცილები ათქვიფეთ მყარი მასის მიღებამდე და შეურიეთ დანარჩენ მასას. დაელოდეთ 2 წუთი, შემდეგ კი ჩაასხით ფორმაში. შედგით ღუმელში 60 წუთით. გამზადებულ ნამცხვარს დააცადეთ გაციება, შემდეგ კი დაჭერით პორციებად.