კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ ყველის პიცა

ავტორი: ირაკლი კვერნაძე

პიცა წარმოადგენს იტალიურ, კერძოდ, ნეაპოლიტანური სამზარეულოს ნაწილს, რომელმაც დღესდღეობით სხვადასხვა კულტურებში ფართო გავრცელება ჰპოვა.

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • 4 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
  • პილპილი
  • 150 გრ. ჰოლანდიური ყველი
  • 3 ს.კ. კეტჩუპი
  • მარილი გემოვნებით
  • 250 გრ. უმარილო სულგუნი
  • 100 გრ. მლაშე ყველი
  • რეჰანის რამდენიმე ფოთოლი

საფეხურები

  1. 1 გააცხელეთ ღუმელი 200C-მდე, ფორმას წაუსვით ცხიმი, პიცის ცომი თხლად გააბრტყელეთ და ჩადეთ ფორმაში.
  2. 2 შეურეთ ერთმანეთს კეტჩუპი, 2 ს.კ. ზეითუნის ზეთი და წაუსვით ცომს. სულგუნი დაჭერით თხელ ნაჭრებად, ჰოლანდიური ყველი
    კუბიკებად, მლაშე ყველი კი გახეხეთ.
  3. 3 ცომზე გაანაწილეთ სულგუნი და ჰოლანდიური ყველი. მოასხით დარჩენილი ზეითუნის ზეთი, მოაყარეთ პილპილი და ბოლოს მლაშე
    ყველი. აცხვეთ 20 წთ. გამოიღეთ, დაჭერით და მორთეთ რეჰანის ფოთლებით.