როგორ გამოვაცხოთ ნიგვზიანი ტორტი ფქვილის გარეშე - rogor.ge

როგორ გამოვაცხოთ ნიგვზიანი ტორტი ფქვილის გარეშე

 

კრემის მომზადება აითქვიფეთ 2 კვერცხი 0.5 ჭიქა შქართან ერთად, ჩადგით ცხელი წყლის აბაზანაში და გააგრძელეთ ათქვეფა. როცა შიგთავსი გასქელდება, დაუმატეთ 200 გრამი ზეითუნის ზეთი და ათქვიფეთ იქამდე, სანამ არ გახდება ერთიანი მასა.

 

კვერის მომზადება ნიგოზი გაატარეთ ხორცის საკეპ მანქანაში. კვერხში დააცალკევეთ ცილა და გული. ცილა ათქვიფეთ და მოაყარეთ ცოტაოდენი მარილი. ათქვიფეთ კვერცხის გული და დაუმატეთ შაქარი. ათქვეფილი ცილი მესამედი აურიეთ ნიგოზს და ათქვეფილ კვერცხის გულს. დაუმატეთ დარჩენილი 2/3 ათქვეფილი კვერცხის გული ისე, რომ არ შეწყვითოთ მთლიანი მასის ათქვეფა.

 

მიღებული მასა გადაიტანეთ ზეთწასმულ ჭურჭელში და შედგით წინასწარ გახურებულ ღუმელში. ღუმელი გაახურეთ 200-220 გრადუს ტემპერატურამდე და დაელოდეთ ტორტის გამოცხობას.

 

გაჭერით ტორტი შუაზე და წაუსვით კრემი შეგინიდან, შემდეგ ისევ შეაერთეთ და კრემი უკვე ზევიდან წაუსვით.