კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ სტეიკი

ავტორი: ირაკლი კვერნაძე

სტეიკი თითქმის ყველასათვის საყვარელი, ცნობილი და ფართოდ გავრცელებული კერძია. თუ თქვენც გიყვართ და გაინტერესებთ, თუ როგორ მოამზადოთ ის გემრიელად, გირჩევთ წაიკითხოთ ინსტრუქცია.

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • მარილი, პილპილი – გემოვნებით
  • ზეთი - 1 ჩ.კ.
  • წითელი მშრალი ღვინო - 1 ს.კ.
  • ღორის ხორცის სტეიკის ნაჭერი - 4 ც.

საფეხურები

  1. 1 ხორცი გავრეცხოთ, შევაშროთ და მოვაყაროთ მარილი და პილპილი, წავუსვათ ერთმანეთში შეზავებული ღვინო და ზეთი.
  2. 2 ხორცი გაცხელებულ ტაფაზე ან გრილზე ორივე მხრიდან შევწვათ 12-15 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გადავიტანოთ თეფშზე, ზედ მოვათავსოთ არომატული კარაქის პატარა ნაჭერი და ზემოდან კიდევ ერთი თეფში დავაფაროთ. მივირთვათ 5 წუთის შემდეგ.
    გარნირად შეგვიძლია მოვამზადოთ შემწვარი კარტოფილი