კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ ხაჭოს კექსი

ავტორი: ირაკლი კვერნაძე

ინსტრუქცია ხაჭოს კექსის მომზადებაზე.

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • ხაჭო - 400 გრ.
  • რომი, ხილის წვენი ან წყალი - 4 ს.კ.
  • დარბილებული კარაქი - 250 გრ.
  • კვერცხი - 3 ც.
  • ფქვილი - 400 გრ.
  • პაკეტი შაქრიანი ვანილი - 1/2
  • შაქრის პუდრა - 200 გრ.
  • ქიშმიში - 100 გრ.
  • ლიმონი - 1 ც.
  • შაქარი - 125 გრ.
  • მარილი - 1 მწ.
  • სახამებელი - 50 გრ.
  • გარგარის ჯემი - 150 გრ.
  • დაჭრილი ფსტა - 25 გრ.

საფეხურები

  1. 1 ხაჭო გაწურეთ. ქიშმიში რომში ჩაალბეთ. ლიმონი გარეცხეთ და გაამშრალეთ. გახეხეთ კანი და გამოწურეთ წვენი.
  2. 2 ფორმას წაუსვით ცხიმი და მოაყარეთ დაფხვნილი ორცხობილა. ღუმელი გააცხელეთ 180C-მდე. კარაქი , შაქარი და კვერცხი ათქვიფეთ ჰაეროვანი მასის მიღებამდე. 1 ჩ.კ. ცილა მინანქრისათვის შეინახეთ. დარჩენილ ცილას დაუმატეთ 2 მწ. მარილი , ლიმონის ცედრა, 3 ს.კ. ლიმონის წვენი , ფქვილი და ცომის საფხვიერებელი. შეურით ქიშმიში და ხაჭო.
  3. 3 ფორმას წაუსვით ცხიმი , ცომი ჩაასხით ფორმაში და აცხვეთ 1 სთ. როდესაც ნამცხვარი გაცივდება , ფორმა ლანგარზე გადმოაბრუნეთ.
    გარგარის ჯემი წამოადუღეთ და გაატარეთ საცერში. ცხელი ჯემი ნამცხვარს ფუნჯით რამდენიმეჯერ გადაუსვით და დადგით გასაშრობად.
  4. 4 შაქრის პუდრა გაცერით. შეურიეთ დარჩენილი ლიმონის წვენი , კვერცხის ცილა და მოამზადეთ სქელი მინანქარი და მოაყარეთ დაჭრილი ფსტა.