კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ ატმის ნამცხვარი

ავტორი: ირაკლი კვერნაძე

ინსტრუქცია ატმის ნამცხვირს მომზადებაზე.

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • ატამი - 600 გრ.
  • დარბილებული კარაქი - 200 გრ.
  • შაქარი - 150 გრ.
  • ცომის საფხვიერებელი - 1 ს.კ.
  • რძე - 1/4 ლ.
  • ფქვილი - 300 გრ.
  • პაკეტი პუდინგი კრემისათვის, რომელიც ცხობისას არ ფუჭდება - 1 ც.
  • კვერცხის გული - 1 ც.

საფეხურები

  1. 1 ღუმელი გააცხელეთ 200C-მდე. ფორმას წაუსვით ცხიმი. ატამი გათალეთ, შუაზე გაჭერით და გამოაცალეთ კურკა.
  2. 2 ფქვილის, კარაქის, შაქრისა და კვერცხის გულისაგან მოზილეთ ერთგვაროვანი ცომი, ჩადეთ ფორმაში და ხელით გაასწორეთ.
  3. 3 პუდინგის კრემი რძესთან ერთად ათქვიფეთ პაკეტზე მითითებული რეცეპტის მიხედვით. კრემი წაუსვით ცომს და ზემოდან ატმის
    ნაჭრები მოაწყვეთ. აცხვეთ ღუმელში 200C-ზე 55 წთ.