კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ ბანანის ნამცხვარი

ავტორი: ირაკლი კვერნაძე

ინსტრუქცია ბანანის ნამცხვირს მომზადებაზე.

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • დარბილებული კარაქი - 250 გრ.
  • შაქარი - 220 გრ.
  • შაქრის პუდრა.
  • ცომის საფხვიერებელი - 1 ს.კ.
  • მწიფე ბანანი - 3-4 ცალი.
  • კვერცხი - 4 ცალი.
  • ფქვილი - 350 გრ.

საფეხურები

  1. 1 ღუმელი გააცხელეთ 200C-მდე, ფორმას წაუსვით ცხიმი. ბანანი გაფცქვენით და ჩანგლით დაჭყლიტეთ. კარაქი და შაქარი ათქვიფეთ ჰაეროვანი მასის მიღებამდე.
  2. 2 სათითაოდ შეურიეთ 4 კვერცხი, შემდეგ დაჭყლეტილი ბანანი. ბოლოს დაუამტეთ ფქვილში არეული ცომის საფხვიერებელი. ცომი თანაბრად გაანაწილეთ ფორმაზე. აცხეთ 15 წთ.
  3. 3 გამოიღეთ ნამცხვარი, ცხელივე დაჭერით და მოაყარეთ შაქრის პუდრა. შეგიძლიათ ნამცხვრის ცომს 50 გრ. წვრილად დაჭრილი, შაქარული და კოჭაც შეურიოთ.