
ინსტრუქცია ბანანის ნამცხვირს მომზადებაზე.
საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:
- დარბილებული კარაქი - 250 გრ.
- შაქარი - 220 გრ.
- შაქრის პუდრა.
- ცომის საფხვიერებელი - 1 ს.კ.
- მწიფე ბანანი - 3-4 ცალი.
- კვერცხი - 4 ცალი.
- ფქვილი - 350 გრ.
საფეხურები
- 1 ღუმელი გააცხელეთ 200C-მდე, ფორმას წაუსვით ცხიმი. ბანანი გაფცქვენით და ჩანგლით დაჭყლიტეთ. კარაქი და შაქარი ათქვიფეთ ჰაეროვანი მასის მიღებამდე.
- 2 სათითაოდ შეურიეთ 4 კვერცხი, შემდეგ დაჭყლეტილი ბანანი. ბოლოს დაუამტეთ ფქვილში არეული ცომის საფხვიერებელი. ცომი თანაბრად გაანაწილეთ ფორმაზე. აცხეთ 15 წთ.
- 3 გამოიღეთ ნამცხვარი, ცხელივე დაჭერით და მოაყარეთ შაქრის პუდრა. შეგიძლიათ ნამცხვრის ცომს 50 გრ. წვრილად დაჭრილი, შაქარული და კოჭაც შეურიოთ.