კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ ბიფსტროგანოვი

ავტორი: ირაკლი კვერნაძე

ბეფსტროგანოვი ერთ-ერთი კლასიკური კერძია, რომლის გარშემო ბევრი ლეგენდები არსებობს, ისევე როგორც ყველა ცნობილ კერძებზე.
ლეგენდები ძირითადად კერძის წარმოშობას და შემდგეომ მის გავრცელებას ეხება. წარმოგიდგენთ კერძის კლასიკურ რეცეპტს.

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • შავი პირპილი, მარილი - გემოვნებით.
  • ოხრახუში და რეღანი – 1 სკ.
  • კარაქი – 50 გრ.
  • ნაღები – 1 ჭიქა.
  • ხორბლის ფქვილი – 1 სკ.
  • ხახვი – 1 თავი.
  • ხბოს რბილი ხორცი – 400 გრ.
  • სოკო "შამპინიონები” – 200 გრ.

საფეხურები

  1. 1 დაჭერით ხბოს ხორცი წვრილ ნაჭრებად, მოაყარეთ მარილი და პილპილი, ამოავლეთ ფქვილში და შეწვით.
  2. 2 ხახვი დაჭერათ რგოლებად და მოშუშეთ ზეთში. სოკო წვრილად დაჭერით და შეწვით შეწვის შემდეგ დარჩენილ კარაქში. დაამატეთ ღვინო, მოთუშეთ 3-5 წუთის განმავლობაში, დაამატეთ ნაღები, დააყარეთ მარილი და პილპილი, ჩააყარეთ ხორცი, მწვანილი და დაბალ ცეცხლზე მიიყვანეთ ადუღებამდე.