კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვაზადოთ შქმერული

ავტორი: ცოტნე მამასახლისი

ამ ინსტრუქციაში აღწერილია, თუ როგორ მოვაზადოთ შქმერული.

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • წიწილა - 1ც.
  • რძე -100გრ.
  • ნიორი - 50გრ.
  • ზეთი - 20 გრ.
  • წყალი - 80გრ.
  • ცხიმი - 50გრ.
  • მარილი - 20გრ. (სურვილისამებრ 1 ს/კ ნიგოზი).

საფეხურები

  1. 1 პირველ რიგში გავასუფთავოთ ქათამი, მოვათავსოთ ტაფაზე, მოვაყაროთ მარილი, სასურველია წავუსვათ მცენარეული ზეთი ორივე მხრიდან, შევდგათ ღუმელში და შევწვათ დაახლოებით 220 გრადუს ტემპერატურაზე.
  2. 2 შემწვარი წიწილი მოვათავსოთ კეცზე. ტაფაზე დავასხათ წყალი,გადატარებული ნიორი, რძე, 50 მილიგრამი ცხიმი მოვადუღოთ და დავასხათ წიწილას. კერძი მივირთვათ ცხელი მომზადებისთანავე.