კულინარია

სამარხვო კერძები

როგორ მოვამზადოთ ვაშლის ფაფა

ავტორი: ბექა კურტანიძე

4 სახის ინგრედიენტი, 30 წუთი და უგემრიელესი ფაფა მზადაა.

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • 4 ცალი ვაშლი
  • 3/4 ჭიქა წყალი
  • 1/4 ჭიქა შაქარი
  • 1/2 ჩაის კოვზი დაფქული დარიჩინი

საფეხურები

  1. 1 გათალეთ ვაშლები, ამოაჭერით გულები და დაჭერით ნაჭრებად. მოათავსეთ ქვაბში წყალთან, შაქართან და დარიჩინთან ერთად. ქვაბს დააფარეთ თავსახური და დადგით საშუალო ტემპერატურაზე 15-20 წუთით, სანამ ვაშლები არ დარბილდება.
  2. 2 ქვაბი გადმოდგით ცეცხლიდან და გააცივეთ. შემდეგ ჩანგლის გამოყენებით ჩაჭყლიტეთ მასში მოთავსებული ვაშლები და მოურიეთ.

გაფრთხილებები

  • 121 კ.კალ.
  • 0.2 გ.ცხიმი
  • 0.4 გ.პროტეინი(ცილა)