კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ მწვანე აჯიკა

ავტორი: ნოდარ ღლიღვაშვილი

საქართველოში ერთ-ერთი ყველაზე გავრცელებული საწებელია. ცხარეა მაგრამ გემრიელი. სწორედ მიხვდით – ეს აჯიკაა. ამ ინსტრუქციაში ახსნილია, თუ როგორ გავაკეთოთ გემრიელი მწვანე აჯიკა.

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • ცხარე მწვანე წიწაკა – 1 კგ
  • ბულგარული მწვანე წიწაკა – 500 გრამი
  • ქინძი – 250 გრამი
  • ოხრახუში – 250 გრამი
  • ცერეცო – 250 გრამი
  • ნიახური – 150 გრამი
  • ქინძის თესლი – 1 სუფრის კოვზი
  • ნიორი
  • ღვინის ძმარი
  • მარილი

საფეხურები

  1. 1 მოიმარაგეთ ინგრედიენტები. ხორცის საკეპ მანქანაში გაატარეთ მწვანე ტკბილი ბულგარული და ცხარე წიწაკა (მწვანე) ქინძთან, ოხრახუშსა და ნიახურთან ერთად.
  2. 2 ასევე გაატარეთ ხორცის საკეპ მანქანაში ცერეცო და ნიორი.
  3. 3 დაამატეთ დანაყილი ქინძის თესლი, ღვინის ძმარი, მარილი და კარგად ავურიოთ.
  4. 4 მიღებული მასა მოათავსეთ ქილაში ისე, რომ 3/4 შეავსოს.
  5. 5 მოაკარით თავი და შეინახეთ მშრალ, გრილ ადგილას.

გაფრთხილებები

  • სასურველია ამ ტიპის აჯიკა მოამზადოთ ოქტომბრის თვეში.
  • აჯიკის მომზადება შეიძლება უფრო მცირე ოდენობით იგივე პროპორციების შენარჩუნებისას.