კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ ბადრიჯნის საცივი

ავტორი: ნოდარ ღლიღვაშვილი

საცივი ერთ-ერთი ყველაზე საყვარელი კერძია საქართველოში. მის გარეშე ახალი წლის წარმოდგენა ბევრისთვის შეუძლებელია. ამ ინსტრუქციაში თქვენ შეიტყობთ, თუ როგორ მოამზადოთ საცივის ერთ-ერთი ვერსია ბადრიჯნით.

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • ბადრიჯანი - 1 კგ
  • ზეთი - 50 გრამი
  • ნიგოზი - 2 ჩაის ჭიქა
  • ხმელი სუნელი - 2 ჩაის კოვზი
  • ძმარი - 0,5 ჩაის ჭიქა
  • ყვითელი ყვავილი - 1 ჩაის კოვზი
  • მიხაკ-დარიჩინი - 1 ჩაის კოვზი
  • მარილი
  • წიწაკა

საფეხურები

  1. 1 გრძლად დაჭერით პატარა ზომის ბადრიჯნები, მოხარშეთ და გაწურეთ.
  2. 2 წვრილად დაჭერით ხახვი და მოხრაკეთ ზეთში.
  3. 3 ხახვი, რომ შეწითლდება, დაასხით 2 ჩაის ჭიქა წყალი და წამოადუღეთ.
  4. 4 დაამატეთ დანაყილი ნიგოზი ხმელ სუნელთან, მარილთან, ნიორთან და წიწაკასთან ერთად.
  5. 5 ასევე დაამატეთ მიხაკ-დარიჩინი, ღვინის ძმარი და ანადუღარი წყალი (გაციებული).
  6. 6 წვენში ჩააწყეთ ბადრიჯნები