კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ ბოზბაში (ცხვრის)

ავტორი: ნოდარ ღლიღვაშვილი

ბოზბაში ქართული ცხელი კერძია. მზადდება ცხვრის ან ბატკნის ხორცისგან. ამ ინსტრუქციაში ნაჩვენებია, თუ როგორ უნდა მოამზადოთ ბოზბაში ცხვრის ან ბატკნის ხორცისგან.

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • ცხვრის ან ბატკნის ხორცი - 1 კგ
  • დუმა - 100 გრამი
  • ხახვი - 4-5 თავი
  • დანაყილი ბრინჯი - 2 სუფრის კოვზი
  • ქინძი - 10 ძირი
  • ოხრახუში - 5 ძირი
  • პილპილი
  • მარილი

საფეხურები

  1. 1 ცხვრის ან ბატკნის ხორცი დაჭერით ნაჭრებად, გარეცხეთ და ჩაყარეთ ქვაბში.
  2. 2 დაასხით წყალი ისე, რომ ხორცს კარგად მოადგეს და დადგით მოსახარშად.
  3. 3 დუღილის დროს მოხადეთ ქაფი და ჩაყარეთ დაჭრილი ხახვი, დაკეპილი დუმა და დანაყილი ბრინჯი.
  4. 4 ადუღეთ სანამ ხორცი კარგად არ მოიხარშება.
  5. 5 გაზქურის გათიშვამდე დაამატეთ დანაყილი პილპილი, დაჭრილი ქინძი, ოხრახუში და მარილი გემოვნებით.