როგორ მოვამზადოთ ბოზბაში (ცხვრის) - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ ბოზბაში (ცხვრის)

 

ცხვრის ან ბატკნის ხორცი დაჭერით ნაჭრებად, გარეცხეთ და ჩაყარეთ ქვაბში.

 

დაასხით წყალი ისე, რომ ხორცს კარგად მოადგეს და დადგით მოსახარშად.

 

დუღილის დროს მოხადეთ ქაფი და ჩაყარეთ დაჭრილი ხახვი, დაკეპილი დუმა და დანაყილი ბრინჯი.

 

ადუღეთ სანამ ხორცი კარგად არ მოიხარშება.

 

გაზქურის გათიშვამდე დაამატეთ დანაყილი პილპილი, დაჭრილი ქინძი, ოხრახუში და მარილი გემოვნებით.