კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ იახნი

ავტორი: გიორგი მდივნიშვილი

აჭარული კერძის, იახნის მომზადების რეცეპტი.

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • ხორცი - ორი კილოგრამი
  • ხახვი - 0,5 კილოგრამი
  • მარილი, პილპილი - გემოვნებით
  • ხმელი ქინძი - 3-4 სუფრის კოვზი
  • ნიგოზი - 1 ჩაის ჭიქა
  • ზაფრანა - 3 კოვზი
  • ნიორი - 2-3 თავი

საფეხურები

  1. 1 ავიღოთ ხორცის მსუქანი ნაჭერი და დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად. შეგიძლიათ დაჭრათ ძვლებიანადაც. წყალი ისე დაასხით, რომ საკმაოდ ფარავდეს ჭურჭელში მოთავსებულ ხორცს.
  2. 2 აუცილებლად მოხადეთ ქაფი დუღილისას. როდესაც ხორცი იქნება ნახევრად მოხარშული, დაამატეთ შავი პილპილი და მარილი, წვრილად დაჭრილი ხახვი, კარგად (წმინდად) დანაყილი ნიგოზი, ასევე ხმელი ქინძი. სასურვლია თუ შეაზავებთ ზაფრანით.
  3. 3 როდესაც მორჩებით იახნის მზადებას დაამატეთ დანაყილი ნიორი. სულ ეს იყო, ახლა შეგიძლიათ გემრიელად მიირთვათ.