კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ ბავარიული ომლეტი

ავტორი: ირაკლი კვერნაძე

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • კარტოფილი - 1 კგ.
  • ხახვი - 3 ც.
  • მარგანინი - 80 გრ.
  • ძეხვი - 300 გრ.
  • კვერცხი - 6 ც.
  • რძე - 6 ს.კ
  • პილპილი - გემოვნებით
  • მარილი - გემოვნებით
  • პომიდორი - 3 ც.
  • კონა ოხრახუში - 1/2

საფეხურები

  1. 1 კარტოფილი მოხარშეთ გაუთლელად, გააგრილეთ ცივი წყლით. გააცალეთ კანი და მრგვლად დაჭერით, რგოლებად. მრგვალებადვე დავჭრათ ხახვი.
  2. 2 მარგანინი დაასხით ტაფაზე და შიგ შეწვით კარტოფილი და ხახვი. შემდეგ დავჭრათ კალბასი კუბიკებად და დააყარე კარტოფილს.
  3. 3 ათქვიფეთ 3 ც. კვერცხი პილპილთან ერთად, დააყარე ცოტა მარილი, დაჭერი კანგაცლილი პომიდორი კუბიკებად, კვერცხს შურიე 3 ს.კ. რძე, პომიდორი ჩაყარე კვერცხიან მასაში, აურიე და მოასხი კარტოფილს.
  4. 4 დარჩენილი კვერცხი, პილპილი და რძე შეურიეთ და დაასხი ცხიმიან ტაფაზე, დაახურე და შეწვი ორივე მხრიდან. სუფრაზე მიიტანე ნახევარი თეფში კარტოფილი და ერთი კვერცხის ომლეტი.