კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ კუპატი

ავტორი: ირაკლი კვერნაძე

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • ძროხის/ღორის ხორცი ან მათი ნარევი - 4 კგ
  • ხახვი- 6 თავი
  • ქონი-200 გრამ
  • ნაწლავი - გემოვნებით
  • პილპილი - 25 მარცვალი
  • კოწახური - გემოვნებით
  • მარილი - გემოვნებით

საფეხურები

  1. 1 ავიღოთ გარეცხილი ძროხის ხორცის, ან ღორის ხორცის რბილი ნაჭერი, ან მათი ნარევი და ხახვთან ერთად ორჯერ გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში. დაკეპილი ხორცი შევაზავოთ მარილით, დანაყილი პილპილით, კოწახურით, კარგად დავზილოთ, თან ცოტა-ცოტა ხორცის ბულიონი დავასხათ, რომ ხორცი ნაზი იყოს.
  2. 2 ნაწლავები ჩამდინარე წყალზე გავრეცხოთ, სიმინდის ფქვილით გავასუფთავოთ და ვრეცხოთ. გასუფთავებული ნაწლავები დანარჩენ შიგნეულობასთან.
  3. 3 ნაწლავებში ჩავდოთ ეს მასა და მოვუკრათ პირი სასურველ ზომაზე. თითოეული კუპატის თავი და ბოლო შევაერთოთ, ძაფებით შევკრათ და დავკიდოთ შესანახად. შეგვიძლია შევინახოთ საყინულეში, როცა დაგვჭირდება შევწვათ და სუფრაზე მივიტანოთ.