კულინარია

კერძები წვეულებისათვის

როგორ გამოვაცხოთ შოკოლადის ნამცხვარი

როგორ გამოვაცხოთ შოკოლადის ნამცხვარი

ავტორი: ირაკლი კვერნაძე

სახლის პირობებში გაკეთებული ნამცხვარი არ შეიცავს კონსერვანტებს და ხელოვნურ საღებავებს, უსაფრთხოა თქვენთვის და თქვენი ბავშვებისათვის. გამოაცხვეთ შოკოლადის ნამცხვარი და გაახარეთ გარშემომყოფები. რაოდენობა: 12 ნაჭერი. დამზადების დრო: 55 წთ

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • 200 გრ. ნახევრად მწარე შოკოლადის ფილა.
  • 150 გრ. დაფქული ნუში.
  • 100 გრ. შაქარი.
  • 2 ს.კ. ნაღები.
  • 3 ც. კვერცხი.
  • 100 გრ. კარაქი.
  • ცხიმი ფორმისათვის.
  • შაქრის პუდრა მოსაყრელად.

საფეხურები

  1. 1 ღუმელი გააცხელეთ 160 c-მდე. დატეხეთ შოკოლადი და 2 ს.კ. ნაღებთან ერთად ორთქლზე გაადნეთ, თან ურიეთ.
  2. 2 კვერცხის ცილა და გული გააცალკევეთ. ცილა ათქვიფეთ გამაგრებამდე და შეურიეთ დაფქული ნუში.
  3. 3 კარაქი, შაქარი, კვერცხის გული და შოკოლადიანი მასა ათქვიფეთ კრემისებრი მასის მიღებამდე და შეურიეთ ცილას. ჩაასხით ცომი ცხიმწასმულ ფორმაში და აცხვეთ 40 წთ. გააგრილეთ და მოაყარეთ შაქრის პუდრა. ასევე შეგიძლიათ ნუში თხილით ან ქოქოსის ფანტელით შეცალოთ.
  4. 4 როგორ მოვამზადოთ ვანილიანი შოკოლადის "ფონდიუ" ხილით