როგორ მოვამზადოთ ნახევრად შემწვარი და ნახევრად მოხარშული გოჭი
გოჭი კარგად გაწმინდეთ, გარეცხეთ და გააშრეთ. ნიორი გახეხეთ ან დანაყეთ. ზეთის რაოდენობის ნახევართან შეურიეთ გახეხილი ნიორი, წითელი წიწაკა, ხმელი ქინძი, უცხო სუნელი და ზაფრანა. ზეთის მეორე ნაწილს შეურიეთ უცხო სუნელი და ცოტაოდენი წითელი წიწაკა. ამგვარად თქვენ მოამზადებთ ორი სახეობის საკაზმს.
გოჭს წაუსვით მარილი გემოვნებით. ნახევარი გოჭის ზედა ნაწილს წაუსვით საკაზმი ნივრით, ზაფრანით და ა.შ. მეორე ნახევარს კი მეორე საკაზმი, (ზეთი, უცხო სუნელი, წითელი წიწაკა). გოჭის მუცლის მხარეს მთელ ზედაპირზე წაუსვით პირველი საკაზმი.