კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ შუბა (კლასიკური)

ავტორი: საბა მდივნიშვილი

შუბა საკმაოდ ცნობილი სალათია, რომელიც გამოირჩევა განსხვავებული, ბოსტნეულისა და თევზის შერევის შედეგად მიღებული საუცხოო გემოთი. გთავაზობთ მისი მომზადების "კლასიკური" ვარიანტის ინსტრუქციას.

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • ჭარხალი 300 გრ
  • 1 პაკეტი მაიონეზი
  • სტაფილო 300 გრ
  • კარტოფილი 300 გრ
  • ოხრახუშის რამდენიმე ფოთოლი (დეკორაციისათვის)

საფეხურები

  1. 1 სტაფილო, კარტოფილი და ჭარხალი მოვხარშეთ ცალ-ცალკე. მოხარშული პროდუქტი გაფრცქვენით, გააგრილეთ და გახეხეთ სახეხის მსხვილ მხარეზე.
  2. 2 ქაშაყის ფილე დაჭერით მცირე კუბებად. შეარჩიეთ დიდი თეფში, რომელზეც მოათავსებთ ქაშაყის პირველ ფენას, შემდეგ კი მოასხით მაიონეზი.
  3. 3 დააფინეთ კარტოფილის ფენა, მოასხით მაიონეზი, შემდეგ სტაფილოს ფენა, იმასაც მოასხით მაიონეზი. ბოლოს დავამთავროთ ჭარხლის ფენით. მოასხით მაიონეზი და მორთეთ ოხრახუშის ფოთლებით.