კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ იტალიური ნაყინი

ავტორი: ირაკლი კვერნაძე

ნაყინის მოთხოვნადობა კლიენტის გემოვნებაზეა დამოკიდებული. მთავარია, ნაყინი ჰაეროვანი იყოს. სწრაფად არ დნებოდეს და ზაფხულის ცხელ დღეებში ყველა სტუმარს გაგრილების კომფორტი შეუქმნას. არიან გოგონები, რომლებიც ნაყინის გამო დიეტებს არღვევენ, მართალია, დღეში 8 ან 9 ცალი, რომ მიირთვათ გასუქდებით, მაგრამ ორი–სამი ცალი ვერ გაგასუქებთ.

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • 500 გრამი ნაღები
  • 180 გრამი შაქრის პუდრა
  • 4–5 ცალი კვერცხი
  • 50–70 გრამი შავი შოკოლადი
  • კაკაო გემოვნებით

საფეხურები

  1. 1 ავიღოთ საშუალო ზომის ჯამი, გავტეხოთ კვერცხის გული და კარგად ავქვიფოთ შაქრის პუდრასთან ერთად, ვთქვიფოთ გათეთრებამდე. ხოლო ცილა ავთქვიფოთ 1 მწიკვ მარილთან ერთად, სანამ ქაფი არ გამაგრდება, ცალკე ავთქვიფოთ ნაღები.
  2. 2 ყველა ინგრედიენტი ნელ–ნელა ერთმანეთს შევურიოთ და დავამატოთ გახეხილი შოკოლადი. ჩავდოთ ნაყინი კონტეინერში და მაცივარში მინიმუმ 2 საათი გავაჩეროთ. მირთმევამდე, გაყინულ ნაყინს შეგიძლიათ, გემოვნების მიხედვით, მოაყაროთ კაკაო.

გაფრთხილებები

  • ასევე შეგიძლიათ გამოიყენოთ სპეციალურად განკუთვნილი სხვადასხვა შეფერილობის ფხვნილი, რომელიც ნაყინს სხვადასხვა შეფერილობას აძლევს.